Nya Victoria julmust (2022)

Betyg : 3 kapsyler @ Addicted to Julmust

Bryggeriaktiebolaget Nya Victoria grundades år 2015 i Falköping och under det fjärde verksamhetsåret kompletterades ölsortimentet med en egen julmust. Denna dryck gör nu premiär här på Addicted to Julmust och lottades in i den tredje testgruppen i 2022 års julmustprovning.

Tillverkare
Bryggeriaktiebolaget Nya Victoria
Skum
Redan i det första bedömningsmomentet gjorde Nya Victoria julmust sin bästa prestation för dagen. Ett mycket fint snittbetyg på 3,5 med såväl en fyra som en femma i betygsserien innebar en andraplats i testgruppen när det gäller skummet. Bland panelmedlemmarnas kommentarer kunde läsas: håller länge; ok, medellängd, blandad bubbelstorlek.
Doft
När luktsinnena aktiverades blev det inte riktigt lika fina omdömen som för skummet. Individuella betyg mellan 2 och 4 summerades till ett snittbetyg på 2,6 vilket var tredje bäst i testgruppen och även de nedplitade kommentarerna var inne på spåret att detta inte är en must som sticker ut vad gäller just doften: fruktig, torr; ok doft, möjligen lite svag.
Smak
I delmomentet Smak lyfte musten från Falköping igen och blev med snittbetyget 3,1 snudd på bäst i testgruppen. De skriftliga omdömena var ovanligt fåordiga: syrlig, fruktig.
Förpackning
När julmustprovningen skulle knytas ihop så föll Nya Victoria julmust på målsnöret. Ett ganska lågt snittbetyg på 1,8 innebar sista plats i testgruppen för just detta kriterium. Etiketten är udda och kan säkert gå hem på månget julbord; dagens panel gav den dock förhållandevis låga betyg.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, färgämne (E150C), naturlig humlearom och maltarom (från korn), syra (citronsyra), kryddextrakt, aromämnen, konserveringsmedel (E211).

Nya Victoria julmust (2022)

Nya Victoria julmust från Bryggeriaktiebolaget Nya Victoria är en jämn och bra must och saluförs på en glasflaska med udda etikett. Förpackningen (etiketten?) föll dock inte panelen i den tredje testgruppen i 2022 års julmustprovning på läppen men det kan för allt i världen vara din nya favorit. Julmusten från Falbygden har som sitt starkaste kort det fina skummet och även om man inte vinner sin testgrupp så blir slutbetyget hos Addicted to Julmust fint.

Slutbetyg: tre kapsyler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 3 =