Ten Hands Brewing Julmust (2022)

Betyg : 4 kapsyler @ Addicted to Julmust

I centrala Karlstad ligger sedan november 2018 ett mikrobryggeri med det förhållandevis filosofiska namnet Ten Hands Brewing. Namnet både syftar på de fem grundarna och sätter fokus på den anda av teamwork som genomsyrar företaget. Sortimentet utgörs till allra största delen av starköl på färgsprakande aluminiumburkar och gillar man rymden och dimmiga öl så är detta definitivt ett utbud att titta närmare på. Anledningen till att bryggeriet förekommer på här på Addicted to Julmust är dock att man också brygger sin egen julmust. Ten Hands Brewing Julmust lottades in i den andra testgruppen i 2022 års julmustprovning där man ställdes mot tre andra fabrikat i ett blindtest.

Tillverkare
Ten Hands Brewing
Skum
Skummet fick genomgående fina omdömen hos panelen. Mestadels fyror och någon trea kunde summeras till det fina snittbetyget 3,8 och i bedömningsprotokollen kunde läsas: långvarigt; skummade upp med kvarvarande rand; fick mycket skum; ibland bra, ibland inte.
Doft
I kategorin Doft stod julmusten från Ten Hands Brewing för sin sämsta insats för dagen. Ovanligt spridda individuella betyg mellan 1 och 4 gav det något svaga snittbetyget 2,6 vilket ändå räckte till en tredjeplats i gruppen. Bland kommentarerna kunde läsas: fin men mild doft av julmust, frisk doft; känner ingen doft; doftar inte så mycket.
Smak
När smaken bedömdes ryckte julmusten från Karlstad upp sig och fick betyg mellan 3 och 4. Snittbetyget för smaken blev fina 3,5 och panelen tycktes ha fått ett stabilt intryck: mild fin smak av julmust, klassisk men något blek smak; smakade julmust men inte så mycket smak; smakade som julmust.
Förpackning
I det sista bedömningsmomentet slog Ten Hands Brewing Julmust till med sin första delseger. Det mycket fina snittbetyget 3,7 baserades på betyg mellan 3 och 5 samt lika högklassiga omdömen: fin trevlig burk som syns bland andra; fick julkänsla av den; känns julig.
Ingredienser (enligt etiketten)
Socker, vatten, färg (sockerkulör E150C), naturlig humle och maltarom (av korn), syra (citronsyra), aromämnen, konserveringsmedel (E211, E202).

Ten Hands Brewing Julmust (2022)

När alla individuella betyg från panelen summerats blev totalpoängen för Ten Hands Brewing Julmust fina 68 poäng. Detta ledde visserligen ’bara’ till en andraplats i den andra testgruppen i 2022 års julmustprovning men det motsvarar ändå ett mycket fint slutbetyg här hos Addicted to Julmust. Enda plumpen i protokollet var egentligen den något oklara eller förvirrande doften men när det gäller skum, smak och förpackning noterades väldigt fina snittbetyg.

Slutbetyg: fyra kapsyler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =