Sahlins Brygghus julmust (2022)

Betyg : 5 kapsyler @ Addicted to Julmust

Julmust (Dalamust) från Sahlins Brygghus lottades in i den inledande testgruppen i 2022 års julmustprovning. Sahlins Brygghus ligger strax utanför Borlänge i Dalarna och tillverkar öl, läsk, tonic och cider. Även om bryggeriet är förhållandevis nytt (startade 2015) så finns det en hantverkstradition på gården som går tillbaka flera hundra år.

Tillverkare
Sahlins Brygghus
Skum
När det första bedömningskriteriet summerades hade julmusten från Sahlins Brygghus idel höga betyg. En kompott av betygen 4 och 4,5 gav ett väldigt fint snittbetyg på 4,1 och panelen var unisona i sina positiva omdömen: lagom skum som höll i sig, hållbart, tjockt, långvarigt.
Doft
När det gällde doften var det lite mer blandade upplevelser men likväl ett högt snittbetyg: 3,8 vilket var bäst i gruppen. De individuella betygen hos panelmedlemmarna varierade mellan 2 och 5 och även noteringarna på bedömningsprotokollen skiftade något: svag doft, klassisk doft, klockren julmustdoft.
Smak
När smaken bedömdes infann sig dagens största vinstmarginal och det var musten från Dalarna som tog hem även denna delseger. Panelens individuella betyg skrevs mellan 3,5 och 5 som summerades till det väldigt höga snittbetyget 4,1. Omdömena var även här enbart entusiastiska: väldigt trevlig klassisk julmustsmak, fylligt, syrligt.
Förpackning
Julmusten från Sahlins Brygghus tappas på en klassisk 33 cl glasflaska och dagens högsta snittbetyg (4,2) vittnar om att detta är en prydnad för vilket julbord som helst.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, färg (sockerkulör), naturligt humle och maltarom (från korn), syra (citronsyra), aromämnen, konserveringsmedel (E211).

Sahlins Brygghus julmust (2022)

Julmust (Dalamust) från Sahlins Brygghus vann något av en jordskredsseger när den inledande testgruppen i 2022 års julmustprovning avgjordes. Julmusten från Sahlins Brygghus har bäst snittbetyg för tre av fyra kriterier och klockas in på en makalöst hög totalsumma på över 80 poäng vilket motsvarar högsta möjliga betyg här hos Addicted to Julmust.

Slutbetyg: fem kapsyler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + fem =