Läckö julmust (2010)

Betyg : 1 kapsyl @ Addicted to Julmust

Läckö julmust blev näst sist sammanställningen över 2009 års julmustsorter. P g a detta klavertramp placerades Läckö julmust i seedningsgrupp 4 och lottades senare in i slutspelsgrupp G.

Tillverkare
Hellefors Bryggeri AB
Skum
Läckö julmust inledde 2010 års julmustprovning stabilt med att bli bäst i klassen Skum. Mustens snittbetyg i just denna kategori räknades samman till 2,9 vilket inte är direkt högt men gott nog. Panelmedlemmarna skrev: bra skum, skummar rikligt, bubblorna formas i flera olika former, alldeles för jämna bubblor i skummet men det ändras efter en stund.
Doft
Den fina inledningen vändes snart i motgångar för Läckö julmust. I kategorin Doft noterades musten visserligen för det näst högsta snittbetyget men 2,5 är för lågt om man har ambitioner att ta en topplacering i gruppen. Panelens omdömen: svagt, luktar inte alls gott, god julmustdoft, riktigt god doft.
Smak
Den negativa trenden för Läckö julmust höll i sig: i smaktestet blev snittbetyget låga 1,6 vilket var näst sämst i gruppen. Panelen skrev: knäck + öl, smakar lite roligt; både surt och sött, kärv – lägger sig på tänderna, lite julmustsmak.
Förpackning
I sista kategorin gjorde Läckö julmust en liten men på tok för sen uppryckning; snittbetyget 3,3 var näst bäst i Grupp G. Panelens medlemmar beskrev förpackningen enligt följande: storbolagsflaska, fin etikett, stor och klumpig flaska men etiketten är väldigt julig och passar bra på ett julbord, lite lösare flaska – lite svårare att hälla ur, rolig och fin etikett, plus för etikett.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, sockerkulör, naturligt humle och maltarom (från korn), syra (citronsyra), kryddextrakt, naturidentiska aromämnen, sötningsmedel (aspartam, sackarin), konserveringsmedel (E211).

Läckö julmust (2009)

Läckö julmust gör bra ifrån sig när det gäller skum och förpackning. Men när doft och framförallt det tyngst viktade kriteriet smak bedöms upplever testpanelen att Läckö julmust brister ordentligt.
Läckö julmust slutar näst sist i gruppen och går inte vidare till åttondelsfinal.

Slutbetyg: en kapsyl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + femton =