Harboe julmust, röd etikett (2010)

En lågprismust från Danmark helt enkelt.
Harboes julmustvariant med röd etikett lyckades med konststycket att placera sig näst sist i sammanställningen över 2009 års julmust, och tilldelades således en plats i seedningsgrupp 4.

Tillverkare
Harboes Bryggeri
Skum
Harboe julmust med röd etikett fick stabila snittbetyget 3,5 i gruppspelet vilket var det tredje bästa snittet i kategorin Skum. Bland panelmedlemmarnas omdömen kunde läsas: halvlångt lite tråkigt skum, skummar fint och får en slät yta men denna yta avtar och får allt fler småbubblor, hyfsat originellt skum, fin färg och fint skum, fint och fast men lämnar ett stort spår [när man drar fingret igenom det].
Doft
Här plockades den första av tre föga smickrande ”sämst i klassen” hem. Snittbetyget hamnade på 2,6 och följande motiveringar noterades: synnerligen svagt, doften är inte stark, ingen juldoft, ofärdig, julaktig doft, mustig doft, lagom arom.
Smak
Med det överlägset sämsta snittbetyget 2,1 cementerade Harboe julmust med röd etikett sin jumboplats i Grupp A. Omdömena var föga smickrande: tunt och kort, ingen eftersmak alls, smakar inte alls gott och smakar gammalt, smakar lightdryck, smakar godis, alldeles för söt, har lite mer julsmak än 3:an [Lidl julmust] men fortfarande rätt slätstruken, ganska suspekt men mustig smak, lite söt eftersmak.
Förpackning
Säljs på 1,5-liters PET-flaska. Återigen utan jämförelse sämst snittbetyg: 2,2 med kommentarer som: tråkig, billig, elak tomte, för stor och lös flaska, svår att hälla ur, ett minus att man behöver två händer för att hälla upp, hemsk, bra design på flaska och skön jul-etikett.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, sockerkulör (E150c), naturlig humlearom och maltarom, syra (E330), kryddextrakt, naturidentiska aromämnen, konserveringsmedel (E211).

Harboe julmust, röd etikett (2010)
Harboe julmust, röd etikett

Harboe julmust med röd etikett har ett respektabelt skum. Utöver skummet är det dock en bedrövligt dålig julmust, fem av sex betyg i kategorin Smak var 2 eller lägre. Med god marginal sist i Grupp A. Låt dig inte lockas av det låga priset!

Slutbetyg: en och en halv kapsyler

1 kommentar / Lägg till din kommentar nedan

  1. Totalt omöjlig att öppna utan att använda sig av verktyg.. mitt verktyg blev munnen..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio − sex =