Reflektioner efter kvartsfinalerna

I två av de fyra kvartsfinalerna har vi sett i det närmaste tennissiffror, Nygårda påskmust slog Lidl påskmust med 5-0 och Mora must utklassade ICA påskmust med samma siffor.
I de två övriga kvartsfinalerna var det betydligt jämnare, Grebbestad påskmust gick vinnande ur duellen mot Eldorado påskmust med sammanlagt 3½-1½ och Three Hearts påskmust undkom med blotta förskräckelsen efter 3-2 mot Apotekarnes påskmust.

De fyra matcherna bjöd egentligen endast på en överraskning: Grebbestad påskmust tog sig vidare som enda oseedade dryck.
Annars verkar lägre pris vara synonymt med lägre kvalitet, de tre utpräglade lågprisvarianterna Lidl, Eldorado och ICA påskmust fick respass redan här i första omgången.
Att Apotekarnes påskmust inte var seedad kanske får en och annan att höja på ögonbrynen, men en rad bottenbetyg i sammanställningen över 2009 års julmust talar sitt tydliga språk: bra marknadsföring och omfattande exponering behöver inte automatiskt borga för en bra mustupplevelse.

Hur som helst, slutspelsschemat kan nu fyllas i enligt följande:

Kvartsfinaler Semifinaler Final Vinnare
Nygårda
Nygårda
Lidl
Eldorado
Grebbestad
Grebbestad
Mora
Mora
ICA
Three Hearts
Three Hearts
Apotekarnes

I semifinalerna ställs alltså Nygårda påskmust mot Grebbestad påskmust och Mora must mot Three Hearts påskmust.

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Fan! Hur har jag missat allt detta! Jag som har faktiskt hittat Mora Must (varken Jul eller Påsk) nyligen i en butik. Har även hittat billig Guttsta Påskmåst för masskomsumption. Tack för att du är tillbaka. Se fram mot finalen och är helt förtvivlad över att inga av spelsajter har odds på tävlingen. Jag tror jag skulle ha kunnat tjäna stora pengar på Mora!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − fjorton =