Kvartsfinal 4:
Three Hearts påskmust vs Apotekarnes påskmust

I den fjärde kvartsfinalen slåss den halländska underdogen från Krönleins Bryggeri AB mot tungviktaren från Carlsberg Sverige AB om den sista platsen i semifinalerna.

Skum
Three Hearts påskmust skummar med ett mellanmörkt, snabbt och företrädesvis luftigt skum. Apotekarnes påskmust skummar med ett tätt på gränsen till gräddigt, mellanljust och tämligen långt skum.
Första poängen tilldelas Apotekarnes påskmust.
Doft
Three Hearts påskmust doftar läskande sött av blommor eller frukt med inslag av citrus. Vaga godisvibbar. Apotekarnes påskmust doftar snarlikt men enklare och mer jordnära. Oroväckande associationer till medicin eller svag svag parfym.
Utjämnande poäng till Three Hearts påskmust.
Färg
Three Hearts påskmust är typiskt mellanmörk i färgen. Apotekarnes påskmust är lika typiskt mellanmörk. Endast en närmare besiktning kan avgöra att Three Hearts påskmust är en smula ljusare och rödare i tonen samtidigt som Apotekarnes påskmust är marginellt mörkare.
Med minsta möjliga spelrum går tredje poängen till Apotekarnes påskmust.
Smak
Three Hearts påskmust är ganska enkel och hyfsat balanserad i smaken. Något fruktig. Halvkort ganska tunn eftersmak. Apotekarnes påskmust har en mjuk och len inramning men ett ganska tråkigt och intetsägande innehåll. Lite kärv halvlång eftersmak.
Fjärde poängen går till den minst tråkiga smakupplevelsen: Three Hearts påskmust.
Förpackning
Three Hearts påskmust saluförs i PET-flaska i den charmanta storleken 1 liter samt i klassisk glasflaska á 33cl. Apotekarnes påskmust säljes endast i 1,4-liters PET-flaska. Three Hearts påskmust förtjänar en guldstjärna för sin udda PET-flaska och sin traditionsenliga glasdito. Apotekarnes påskmust är däremot endast förtjänt av en stor röd plump p g a sitt i dubbel bemärkelse snåla val av förpackning; känns bara som en smygreducering av volymen.
Femte och sista poängen med emfas till Three Hearts påskmust.

Segrare
Three Hearts påskmust med 3-2 efter en jämn drabbning där val av förpackning fällde avgörandet efter dött lopp i de rent dryckestekniska kategorierna. Three Hearts påskmust kommer att möta Mora must i semifnal.

Fotnot
Three Hearts påskmust innehåller (enligt etiketten): Kolsyrat vatten, socker, sockerkulör (E150 c), naturlig humlearom och maltarom (från korn), syra (citronsyra), kryddextrakt, aromämnen, konserveringsmedel (E211).
Apotekarnes påskmust innehåller (enligt etiketten): Kolsyrat vatten, socker (9%), humle- och maltaromämnen, färg- och smakämne (sockerkulör), citronsyra samt konseveringsmedel (E 211).

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 4 =