SodaStream must (2009)

SodaStream introducerades för första gången i Sverige 1978. Efter att nyhetens behag lagt sig dröjde det ända till 2004 innan konceptet förnyades och med någorlunda kraft lanserades på nytt, detta i samband med att Empire AB köpt distributions-rättigheterna. Mustkoncentratet är endast en säsongsvara.
Den testade drycken är kolsyrad och smaksatt enligt anvisningarna på förpackningen.

Tillverkare
Soda-Club Limited
Skum
Halvljust och långt. Tätt på gränsen till gräddigt. En ring av beständigt nästan läskigt perfekt skum dröjer kvar kring glasets kant även efter det att den initiala skumningen är över.
Doft
Diskret med svaga toner av bränt socker och sirap.
Färg
Mellanmörk.
Smak
Vattnig och tunn mix av sockerlösning och sötningsmedel. Inte ett nämnvärt spår av vare sig humle, malt eller mustarom.
Förpackning
Säljes som koncentrat i 500ml PET-flaska. Spädes 1:23 (ger 12 liter färdig dryck).
Ingredienser (enligt etiketten)
Socker, vatten, färgämne (karamell E150c), naturlig humle och malt (tillverkad från korn), livsmedelssyra (citronsyra), smakämnen, sötningsmedel (aspartam, acetatsulfam K), konserveringsmedel (natriumbensoat).

SodaStream must (2009)

En klar fördel med SodaStream är att man kan styra både kolsyra och mustkoncentration hur man vill. Dessutom slipper man att släpa hem en massa onödigt vatten.
MEN: När jag satte det första glaset till läpparna var min första tanke att jag måste doserat fel. Efter att ha dubbelkollat både en och tre gånger kvarstår fakta: detta smakar sockerlösning. För s(m)akens skull testade jag att dubbla dosen koncentrat; nu blev det lite mer tryck men fortfarande en kvävande dominans av socker (med en ytterst oangenäm eftersmak av bränd sirap, sötningsmedel och bränd humle).
Skummet är så perfekt att det känns konstgjort; ett resultat av man sötar med såväl socker som aspartam och acetatsulfam?
Slutbetyg: en kapsyl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + tre =