Lidl julmust (2009)



En julmust från Lidl. Eftersom företaget etablerade sig i Sverige 2003 är deras julmust en av de yngsta på marknaden.

Tillverkare
Lidl Sverige KB (legotillverkning)
Skum
Skummar rikligt med ett förhållandevis ljust, halvlångt och tätt skum som övergår i luftigt. (Här får jag backa från mitt påstående att Apotekarnes är den enda julmustflaskan på vilken det varnas för överskumning vid omskakning; detta görs även på Lidls flaska.)
Doft
Tunn och diskret av humle. Ännu tunnare inslag av citrus.
Färg
Relativt ljus.
Smak
Mager och vattnig. Len men svag smak av humle, annars ganska torr och aningen sträv beska. Kvardröjande syntetisk eftersmak.
Förpackning
Säljs på 1,5-liters PET-flaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, humle- och maltarom , färgämne (sockerkulör), syra (citronsyra) samt konserveringsmedel (E211).

Lidl julmust (2009)

Det mest slående med Lidls julmust är hur lik Apotekarnes den är. Identiska ingrediens- och näringsvärdeslistor. Identisk (och unik) varningstext: ”Varning, överskumning sker vid omskakning” med lika identiska tillägget: ”Innehåller kornmalt”. Dessutom väldigt snarlika såväl till färg och skum som doft och smak. Antingen har man sin legotillverkning hos Carlsberg eller så gav man sina produktutvecklare i uppdrag att kopiera Apotekarnes så mycket det bara går. Hur som helst så är resultatet en ganska blaskig historia som lämnar en obehaglig känsla av sötningsmedel i gommen.
Ist billig helt enkelt.
Slutbetyg: en och en halv kapsyler

3 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Tips: de testar julmust i dagens GP (finns tyvärr inte på nätet ännu). Inte alls lika kvalificerade tester och recensioner som dina, men ändå lite underhållande. De gillade inte heller Nygårdas ekfatslagrade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =