Zeunerts julmust (2009)Zeunerts Bryggeri uppstod ur ruinerna efter Sollefteå Bryggeri 1993. Trots att man numera ägs av Kopparbergs har man behållit sin norrländska prägel. Man är ett av ytterst få bryggerier som inte köper sitt must-extrakt från AB Roberts; dessutom lagras all must på fat ett par månader innan den tappas. Denna hantverksmässiga approach gör att Zeunerts julmust kan variera något i smak från år till år.

Tillverkare
Zeunerts Bryggeri AB
Skum
Mörkt, kort och luftigt.
Doft
Nymalet kaffe.
Färg
Väldigt mörk.
Smak
Mediumfyllig och ganska mjuk. Karamelliserad. Halvlång eftersmak av kaffe med inslag av bränt socker.
Förpackning
Säljs enbart på 50cl glasflaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, sockerkulör E150c, naturlig humlearom, naturlig maltarom (från korn), syra (E330, E331), kryddextrakt, aromämnen, konserveringsmedel E211.

Zeunerts julmust (2009)

Detta är julmusternas porter eller stout. Mörk och robust, en typisk julmust för vuxna. Har du en större förkärlek till kaffe än undertecknad kan du eventuellt lägga på någon fjärdedels kapsyl på slutbetyget.
Slutbetyg: tre och en halv kapsyler

7 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Det låter som en julmust för Lisa. Jag gillar den oxå, men kaffesmaken gör att den inte riktigt går att räkna i sällskap med mer klassisk julmust. Om man skulle betygsätta den som fristående dryck är den en fyra, är du kaffefantast kanske fyra komma fem.

  2. Även jag är uppvuxen i Sollefteå. Då jag var liten var det på 33cl flaska julmusten kom. Etiketten är densamma. Finns ingen annan julmust än Zeunerts värd namnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =