Zeunerts julmust (2008)Detta är alltså förra årets tappning av Zeunerts julmust. Det är första gången jag lagrar julmust och till min eviga skam är själva lagringen ytterst oprofessionellt genomförd (helt enkelt glasflaskor i en påse i garderoben).
Enligt platschef Bengt Bertlin var 2007 något av ett förlorat år rent smaktekniskt för Zeunerts men till 2008 hade man hittat rätt med sitt eget
must-extrakt igen. Att man dels gör sitt eget extrakt och dels lagrar all must på fat ett par månader innan den tappas gör att Zeunerts julmust varierar något i smak från år till år.

Tillverkare
Zeunerts Bryggeri AB
Skum
Mellanmörkt, kort och luftigt.
Doft
Ganska diskret karamelliserat socker.
Färg
Väldigt mörk.
Smak
En kort och mediumfyllig sirapssötma med svaga citrusinslag. Halvlång, inte helt harmonisk och nästan lite klibbig eftersmak med en svag svag anstrykning av kaffe.
Förpackning
Säljs enbart på 50cl glasflaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, sockerkulör, kornmalt, humle, citronsyra och konserveringsmedel E211.

Zeunerts julmust (2008)

Om 2007 var ett förlorat år för Zeunerts julmust så måste 2008 betraktas som något av ett mellanår. Jag börjar visserligen bli lite till åren men jag vill minnas att den endast var marginellt bättre som nytappad. Den har förlorat en smula i både fyllighet och intensitet; kan mycket väl vara resultatet av en bristfällig lagring.
Slutbetyg: tre kapsyler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 1 =