Hemläsk julmust (2010)

Betyg : 1½ kapsyl @ Addicted to Julmust

Som nyhet hos Addicted to Julmust placerades Hemläsk julmust i seedningsgrupp 3 och lottades senare in i slutspelsgrupp F.

Tillverkare
Sonjo produkter AB
Skum
Hemläsk julmust inledde 2010 års julmustprovning på sämsta möjliga sätt. Mustens snittbetyg i just denna kategori räknades samman till 2,3 vilket var klart sämst i grupp F och i stort ett tämligen dåligt omdöme. Panelmedlemmarna skrev: tråkigt skum, ganska klent, skummet är lite tråkigt, försvinner väldigt snabbt, fint men det blev inte mycket skum och det försvinner ganska fort.
Doft
Efter den dåliga starten ryckte Hemläsk julmust upp sig något i kategorin Doft. Musten noterades för det näst bästa snittbetyget i gruppen: 3,4 med omdömen som: okej doft, svag men mustig doft, inte alls stark i doften och det är bra anser jag – gillar inte doften av julmust för mycket, luktar sött, luktar ”god” julmust.
Smak
Även i smaktestet blev resultatet för Hemläsk julmust näst bäst i gruppen. Men snittbetyget landade på låga 2,2 och panelen var inte imponerad: ytterst svag smak av julmust, smakade inte så mycket alls, mustig men vattnig, smakar inte alls mycket men däremot väldigt mycket kolsyra, god men inte tillräckligt bubblig smak, lite kärvt i munnen efteråt – känns på tänderna som om man fått aluminium i munnen.
Förpackning
I sista kategorin var Hemläsk julmust återigen sämst i gruppen; snittbetyget 1,3 är uselt. Panelens medlemmar ödslade inte mycket energi på att beskriva förpackningen: svårbedömt, inte julig alls, jättetråkig, mysko flaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Socker, vatten, aromämnen, sockerkolör E150c, maltarom, syra: citronsyra, konserveringsmedel E211.

Hemläsk julmust
Hemläsk julmust

Hemläsk julmust är likt SodaStream julmust ett koncentrat för läskmaskiner. Minskad miljöpåverkan i distributions- och konsumentledet är väl egentligen det enda positiva man kan säga om dessa båda drycker.
Hemläsk julmust har visserligen det näst bästa snittbetyget i slutspelsgrupp F när det gäller doft och smak; smakomdömet är dock förhållandevis lågt. När det gäller skum och framförallt förpackning är snittbetygen klart sämst i gruppen.
Hemläsk julmust slutar näst sist i Grupp F och tar sig inte vidare till åttondelsfinal.

Slutbetyg: en och en halv kapsyl

1 kommentar / Lägg till din kommentar nedan

  1. Hej!
    Testat Bjäre julmust från coca cola company?

    Vilken är den godaste julmusten enligt dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × fyra =