Lagerhaus julmust (2010)

Betyg : 1 kapsyl @ Addicted to Julmust

Lagerhaus julmust lade beslag på en hedrande åttondeplats i sammanställningen över 2009 års julmustsorter. Tack vare detta placerades Lagerhaus julmust i seedningsgrupp 1 och lottades senare in i slutspelsgrupp F.

Tillverkare
Lagerhaus (legotillverkning)
Skum
Lagerhaus julmust inledde 2010 års julmustprovning mycket stabilt med att bli näst bäst i klassen Skum. Mustens snittbetyg i just denna kategori räknades samman till 3,7 vilket är ett mycket gott omdöme. Panelmedlemmarna skrev: enda positiva är skummet, ljust skum, fint skum, rester på väggarna dock, fylliga bubblor, löser upp sig ganska lagom fort, fint men helt smaklöst, läckert skum.
Doft
Den fina inledningen vändes snart i svåra motgångar för Lagerhaus julmust; i kategorin Doft noterades musten för det sämsta snittbetyget i gruppen: 2,0 med omdömen som: fruktansvärd doft och smak, söt doft, lite mustdoft, inte så stark i doften, söt men juldoft, doften försvinner dock snabbt.
Smak
Som om inte plumpen i doftprotokollet var nog: i smaktestet blev resultatet för Lagerhaus julmust än värre. Snittbetyget landade på låga 1,4 och panelen skrev: inte ens i närheten av julmustkaraktär, söt sliskig smak, smakar lite surt för min smak, tunn smak, dålig smak för den är inte kvar, känns lite blaskig.
Förpackning
I sista kategorin tog Lagerhaus julmust en liten men betydelselös revansch; snittbetyget 3,0 var näst bäst i Grupp F. Panelens medlemmar beskrev förpackningen i följande ordalag: rolig etikett men bär inte upp mot innehållet, happy tree friends-likande design, känns inte så julig, bra flaska, rolig men lite mycket Lagerhaus och lite jul, rolig och sött märke, fin form på flaskan, rolig etikett – ett plus för den.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat källvatten, socker, enbär, citronsyra, maltarom (från korn), sockerkulör, kons.medel E211.

Lagerhaus julmust
Lagerhaus julmust

Lagerhaus julmust har det näst bästa snittbetyget i slutspelsgrupp F när det gäller skum och förpackning. När det gäller doft och framförallt det tyngst viktade kriteriet smak är snittbetygen klart sämst i gruppen.
Lagerhaus julmust slutar sist i Grupp F och är den andra musten från seedningsgrupp 1 som inte går vidare till åttondelsfinal.

Slutbetyg: en kapsyl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fem =