Kopparberg julmust traditionell (2009)

Kopparbergs Bryggeri producerar förutom Kopparberg julmust original även en must som de kallar julmust traditionell. Den senare är inte märkt med bryggeriets namn men ett telefonnummer för konsumentkontakt på etiketten leder till Kopparbergs kundtjänst som även bekräftar att bryggeriet tillverkar båda sorter. Julmust traditionell säljs av uttalade lågpriskedjor som Netto och är något billigare för konsumenten än Kopparberg julmust original.

Tillverkare
Kopparbergs Bryggeri
Skum
Mellanljust, halvkort tätt skum som snabbt övergår i luftigt.
Doft
Lagom och angenämt med drag åt frukt och humle.
Färg
Förhållandevis ljus för att vara en mörkt rödbrun dryck.
Smak
Rätt så balanserad om än något tunn smak av humle med drag åt frukt. En smula sträv och besk eftersmak.
Förpackning
Säljs i 1,5-liters PET-flaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, sockerkulör E150c, naturlig humlearom, naturlig maltarom (från korn), syra; citronsyra, kryddextrakt, naturidentiska aromämnen, konserveringsmedel E211.

Kopparberg julmust traditionell (2009)

Den enda skillnaden mellan Kopparberg julmust original och Kopparberg julmust traditionell är att den förra har glukos/fruktossirap som tredje största innehåll medan den senare helt saknar denna ingrediens (sen har den procentuella fördelningen mellan övriga ingredienser justerats p g a detta). Resultatet blir en relativt intetsägande julmust med ett lite tråkigare skum och en ganska enkel och knuten smak.
Slutbetyg: två och en halv kapsyler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × fem =