Nygårda julmust (2009)Utan att ha någon som helst statistik att luta mig mot så vågar jag ändå drista mig till att säga att för fem år sedan var Spendrups marknadsledande på julmust. Men så bestämde sig någon i ledningen för att Spendrups julmust helt plötsligt skulle heta Nygårda julmust. Och efter bara några år skulle jag vilja påstå att man förlorat epitetet marknadsledande till ärkerivalen Apotekarnes. En snabbanalys á la Lars-Gunnar Andersson ger vid handen att ”Nygårda julmust” resulterar i mediokra 1110 träffar vid en sökning via Google och ”Apotekarnes julmust” ger förkrossande 27200 träffar vid en sökning via samma motor.
Nygårda julmust finns likväl att köpa nästan överallt, även om exponeringen inte är riktigt lika omfattande som för Apotekarnes.

Tillverkare
Spendrups Bryggeri AB
Skum
Mellanmörkt, halvlångt och relativt tätt skum som övergår i luftigt.
Doft
Harmonisk söt doft av humle.
Färg
Mörk.
Smak
Söt med tydliga inslag av humle.
Förpackning
Säljs företrädesvis i PET-flaskor i olika storlekar och modeller men även
i klassisk 33cl glasflaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, glukos-fruktossirap, färgämne E150c, aromämnen (från bl a humle och kornmalt), surhetsreglerande medel citronsyra, kryddextrakt, konserveringsmedel E211 och E202.

Nygårda julmust (2009)

En klassisk must som lämnar vare sig översvallande goda eller dåliga minnen. Nygårda har en bättre produkt än Apotekarnes; det är synd att man inte ger den lika mycket kärlek i distributionsledet.
Slutbetyg: tre kapsyler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × två =