Grebbestad julmust (2009)I norra Bohuslän ligger en liten tätort med knappt 2000 invånare. Sin storlek till trots är Grebbestad navet i Sveriges skaldjursnäring; här landas merparten av den svenska ostronskörden och hummerfångsten samt en stor andel havskräftor och räkor. Dessutom stoltserar man med ett mikrobryggeri mitt i centrum (läs: den 200 meter långa bryggan). Bryggeriets flaggskepp är Lunator Dubbelbock som endast bryggs under årets första fullmåne, men man fick också den stora äran att brygga vinnaren av svenska mästarskapet i hembryggd öl 2008: Hökhålts sommarale. Som alla bryggerier med självaktning producerar man givetvis även sin egen julmust.

Tillverkare
Grebbestad Bryggeri
Skum
Ganska tätt och mellankort som övergår i luftigt.
Doft
Mediumfyllig och balanserad, nästan lite blommig.
Färg
Relativt ljus.
Smak
Len och sansad. Avrundad halvkort eftersmak.
Förpackning
Saluförs endast i respektabel glasflaska á 50cl.

Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, färgämne E150c, syror E330, E331, konserveringsmedel E211 samt aromämne.

Grebbestad julmust (2009)

En harmonisk och trygg julmust; inga överraskningar eller snabba rörelser här inte. Behöver du en allround-must så är detta ett bra köp; vill du ha det lilla extra så bevaka denna blogg ytterligare några dagar.
Slutbetyg: tre och en halv kapsyler

4 responses to “Grebbestad julmust (2009)”

  1. Oscar

    Jag tyckte att årets grebbestad-julmust var en stor besvikelse! Väldigt blaskig och svag i smaken. Hade ett litet test för nån vecka sen mellan grebbestad julmust (2010), grebbestad påskmust (2010) samt nygårda julmust (2010), alla väl kylda.
    Grebbestad påskmust stod som segrare till slut, med nygårda som god tvåa, och grebbestad julmust på sista plats.
    Så Grebbestads julmust kommer jag inte köpa i år tyvärr, får bli att köpa mer Grebbestads påskmust och lagra till nästa jul snarare i så fall!

Skriv en kommentar