SodaStream must (2010)

Betyg : 1 kapsyl @ Addicted to Julmust

SodaStream introducerades för första gången i Sverige 1978. Efter att nyhetens behag lagt sig dröjde det ända till 2004 innan konceptet förnyades och med någorlunda kraft lanserades på nytt, detta i samband med att Empire AB köpt distributions-rättigheterna. Mustkoncentratet är endast en säsongsvara.
Den testade drycken är kolsyrad och smaksatt enligt anvisningarna på förpackningen.

Tillverkare
Soda-Club Limited
Skum
SodaStream julmust inledde 2010 års julmustprovning hyfsat med det näst bästa och samtidigt näst sämsta snittbetyget: 2,6. Panelmedlemmarna skrev: fint skum, lite sunkig färg, kompakt, blandade storlekar på bubblorna, kort lite märkligt skum, tätt/halvluftigt halvlångt, kemiskt.
Doft
I denna kategori registrerades SodaStream julmust för den första av tre bottennoteringar i Grupp D: snittbetyg 2,0 med omdömen som: svag, lite syntetisk, gelégodis, väldigt tunn doft.
Smak
I smaktestet blev ett ännu sämre snittbetyg: 1,7. Panelen kommenterade det hela med: kunde varit mer kolsyra och ev sötare, vattnig, en dag gammal?, syrlig, matt, citron, vass metallisk smak, klent med kryddorna, blaskigt bortom all beskrivning, svag svag sockerlösning.
Förpackning
Säljes som koncentrat i 500ml PET-flaska. Spädes 1:23 (ger 12 liter färdig dryck).
SodaStream julmust inledde dagens prövningar med ok skum men sedan gick det snabbt utför. I den sista grenen blev det återigen sämst snittbetyg i Grupp D: urusla 0,7 med beskrivningar som: ful, inte julig eller vintrig, plottrig och ful, jul=röd?, diskmedel, hemsk, tråkig.
Ingredienser (enligt etiketten)
Socker, vatten, färgämne (karamell E150c), naturlig humle och malt (tillverkad från korn), livsmedelssyra (citronsyra), smakämnen, sötningsmedel (aspartam, acetatsulfam K), konserveringsmedel (natriumbensoat).

SodaStream julmust
SodaStream julmust

En klar fördel med SodaStream är att man kan styra både kolsyra och mustkoncentration hur man vill. Dessutom slipper man att släpa hem en massa onödigt vatten.
Men dessa positiva aspekter kan omöjligen väga upp den genomgående dåliga kvalitén på den drickfärdiga musten. Skummet kan eventuellt få godkänt men doften är klen, smaken intetsägande och förpackningen är hopplöst ful och tråkig.

Slutbetyg: en kapsyl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − fjorton =