Kopparberg julmust original (2009)

Kopparbergs Bryggeri har anor från 1882. Efter ett mindre lyckat schweizisk ägande fick man en svensk nystart 1993 och samtidigt skiftades fokus från vatten till cider. Under början av 2000-talet drog man på sig spenderarbyxorna och tog över såväl Sofiero i Laholm som Banco i Skruv och Zeunerts i Sollefteå. Man har behållit såväl sin egen som Zeunerts julmust medan Banco julmust tragiskt nog gått ur tiden.

Tillverkare
Kopparbergs Bryggeri
Skum
Ganska ljust, tätt och långt.
Doft
Diskret men söt.
Färg
Mellanmörk.
Smak
Enkel och rakt på sak: mycket socker med en ordentlig touch av kola. Nästan lite klibbig eftersmak.
Förpackning
Säljs i 1,5-liters PET-flaska.
Ingredienser (enligt etiketten)
Kolsyrat vatten, socker, glukos/fruktossirap, sockerkulör E150c, naturlig humlearom, naturlig maltarom (från korn), syra; citronsyra, kryddextrakt, naturidentiska aromämnen, konserveringsmedel E211.

Kopparberg julmust original (2009)

En julmust som sticker ut åt ett håll: den är sötare än den genomsnittliga julmusten. Annars ganska mjuk i smaken med ett drag åt kola som hänger kvar länge.
Slutbetyg: tre kapsyler

2 kommentarer / Lägg till din kommentar nedan

  1. Hmm… har du testat den julmust av Kopparbergs som Netto säljer (dock utan att det i år står Kopparbergs på etiketten)?

    Jag känner inte alls igen beskrivningen, den är inte alls söt utan har mer stuns än de andra big-brand-julmuster jag testat.

  2. Hej Bo!
    Nu har jag testat den Kopparbergs som säljs på Netto. Den var väl sådär, andas ganska mycket lågpris tycker jag.
    Läs gärna mitt inlägg ”Smaken som baken”; vi har nog alla olika uppfattningar om de olika sorterna. Jag tycker ändå att jag kan finna visst fog för det söta intrycket i ingrediens-förteckningen där socker är näst största källan och glukos/fruktossirap är tredje största (något som är ganska unikt).
    Tycker du att jag saknar någon mer must så tipsa gärna igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =