Kvartsfinal 1:
Nygårda påskmust vs Lidl påskmust

Spänningen är olidlig. Det har blivit dags att kicka igång vår-mästerskapet i påskmust. I den första kvartsfinalen ställs klassikern Nygårda från Spendrups Bryggeri AB mot uppstickaren från Lidl Sverige KB.

Skum
Nygårda påskmust skummar rikligt med ett tätt mellanljust och långt skum som övergår i luftigt. Lidl påskmust skummar också tämligen rikligt men med ett inte fullt lika tätt skum som dessutom snabbt övergår i luftigt och försvinner.
2010 års första VM-poäng går till Nygårda påskmust.
Doft
Nygårda påskmust doftar relativt fylligt och sött med tydliga inslag av humle. Lidl påskmust doftar rätt så intetsägande med viss antydan till sötningsmedel.
Klar poäng till Nygårda påskmust.
Färg
Nygårda påskmust måste beskrivas som mellanmörk i färgen samtidigt som Lidl påskmust är något ljusare och aningen rödare i färgen.
Knapp men dock poäng till Nygårda påskmust.
Smak
Nygårda påskmust smakar sött med stora inslag av humle. Ett svagt spår av karamelliserat socker. Len och halvkort eftersmak. Lidl påskmust känns allmänt tunn i smaken. En inte helt angenäm sträv beska gör sig påmind genom hela glaset och dröjer sig framför allt kvar i den halvlånga något konstgjorda eftersmaken.
Återigen klar poäng till Nygårda påskmust.
Förpackning
Både Nygårda påskmust och Lidl påskmust säljs i 1,5-liters PET-flaska. Nygårda påskmust erbjuds dessutom på klassisk 33cl glasflaska.
Nostalgipoäng till Nygårda påskmust.

Segrare
Nygårda påskmust med glasklara 5-0.
Nygårda påskmust kommer att möta vinnaren i mötet mellan Eldorado påskmust och Grebbestad påskmust i semifinal.

Fotnot
Nygårda påskmust innehåller (enligt etiketten): Kolsyrat vatten, socker, glukos-fruktossirap, färgämne E150c, aromämnen (från bl a humle och kornmalt), surhetsreglerande medel citronsyra, kryddextrakt, konserveringsmedel E211 och E202.
Lidl påskmust innehåller (enligt etiketten): Kolsyrat vatten, socker (9%), humle- och maltaromämnen, färg- och smakämne (sockerkulör), citronsyra samt konserveringsmedel (E 211).

Skriv en kommentar